Obiščite nas na sejmu IWA 2024 od 29. februarja do 3. marca 2024, Nürnberg Nemčija, stojnica 3C-422.

Kakovost proizvodov...dejstva o naših prednostih

Visoko kakovostni materijali

Za doseganje visoke in konstantne kakovosti proizvodov uporabljamo najboljše materijale. Osnovna surovina za *WP* diabole je čist, rafiniran svinec, za *PSP* diabole pa kombinacija umetne mase in kovine, pri čemer kovina ni v stiku z cevjo orožja. S tem zagotavljamo osnovo za doseganje najboljših balističnih lastnosti proizvodov in obenem skrbimo za dolgotrajno neoporečnost orožja.
Osnovna embalaža je pločevinasta doza z nalepko na pokrovu. Prodajno transportna embalaža je kartonska škatla iz trislojne lepenke. Tako osnovna, kakor prodajno transportna embalaža sta zasnovani tako, da zanesljivo ščitita strelivo in ohranjata kakovost le tega pri rokovanju in uporabi.

kakovostproizvodov
Vodilni robovi streliva

Pravilni in ostri vodilni robovi zagotavljajo, da je trenje med strelivom in cevjo orožja minimalno, kar omogoča najboljši izkoristek moči orožja (pritiska) in s tem doseganje največje možne hitrosti izstrelka pri sočasni najmanjši obremenitvi cevi orožja.


Lega in tesnjenje streliva v cevi

S prekalibriranim in pravilno oblikovanim zadkom streliva je zagotovljeno odlično tesnjenje med strelivom in cevjo orožja, zato ni izgub moči orožja (pritiska). S tem je dosežena konstantnost izstopne hitrosti (Vo) vseh izstrelkov.


Konstantnost teže streliv

Streliva *WP* odlikuje izredna natančnost teže streliv. V posameznih serijah proizvodnje streliv zagotavljamo odstopanja teže streliv do največ +/- 4 miligramov (0,004 g) pri kalibru 4.5 mm, oziroma do največ +/- 5 miligramov (0,005 g) pri kalibru 5.5 mm. S tem dosegamo pogoje za največjo možno balistično točnost streliva.

 


Izjemne balistične lastnosti

Zaradi navedenih lastnosti streliva *WP* dosegajo izjemne balistične rezultate. Značilna sta visoka in konstantna hitrost izstrelkov in minimalen raztros zadetkov.

Testiranje streliva *WP*, ki ga je izvedlo Ministrstvo za notranje zadeve in primerjalno testirasnje streliv Ministrstva za obrambo RS, kakor tudi referenčni rezultati strelcev, ki uporabljajo streliva *White pellets*, kot so 1.,2.,3. mesta na državnih prvenstvih z zračnim orožjem v Sloveniji in tudi rezultati drugih državnih na mednarodnih tekmovanjih, potrjujejo visoko kakovost in balistične lastnosti streliv *White pellets*.


5 fazna kontrola kakovosti proizvodov

Posebno skrb namenjamo kakovosti proizvodov. Visoko in konstantno kakovost proizvodov dosegamo z lastno 5 - fazno kontrolo kakovosti, razvito na podlagi izkušenj. Kontroliramo vhodne proizvodne materijale, proizvodni proces, proizvode v fazi proizvodnega procesa in gotove proizvode-tehnična in balistična kontrola, gotove proizvode-vizualna kontorola.V vseh fazah posebno skrb namenjamo ločevanju materijalov oziroma proizvodov neustrezne kakovosti. Nepogrešljivo orodje pri tem je tudi z vizuelna kontrola, ki je v masovni proizvodnji diabol nenadomestljiva. Globina kotrole vpliva na ceno proizvoda. S postopki lastno razvite 5-fazne kontrole strankam zagotavljamo kakovost naših proizvodov.


5 fazna kontrola kakovosti proizvodov

Zagotavljamo:

  1. Točnost teže *WP* streliv z minimalnim odstopanjem teže posameznih diabol.
  2. Minimalna odstopanja hitrosti posameznih izstrelkov.
  3. Da bo *WP* strelivo doseglo pri enaki teži streliva in uporabi istega orožja najvišjo hitrost v primerjavi s svinčenimi strelivi drugih proizvajalcev.
  4. Dolgoročno enako kakovost streliva.
  5. Brezhibno delovanje in daljšo življenjsko dobo orožja pri uporabi naših proizvodov.

 

Mnenja strokovnjakov

pdfPrimerjalni test diabol, MORS, 12.10.1995

pdfTest diabol WP, MNZ, 2.11.1994